...

ORMANCILIK BÖLÜMÜ ARAZİ KAMP TEKNİKLERİ DERSİ SAHA UYGULAMA GEZİSİ

Ormancılık Bölümü Avcılık ve Yaban Hayatı Programımız kapsamında, AYH 104 Arazi Kamp Teknikleri dersinin uygulaması için teknik saha gezisi gerçekleştirilmiştir. Her yıl geleneksel hale gelecek olan teknik saha gezilerinin ilki Aladağlar Milli Parkı Emli Vadisi'nde yapılmıştır. Doğa Koruma Milli Parklar Niğde Şube Müdürlüğün'den, Orm. Müh. Habibe Hanım ve Yaban Hayatı Teknikeri Abdullah Bey, öğrencilerimize Aladağlar Milli Parkı ve içerinde bulunan canlılar hakkında bilgi vermiştir. Ayrıca yaptıkları koruma faaliyetlerinden, envanter sayımlarından ve mesleki deneyimlerin bahsederek, öğrencilerimize önemli bilgiler aktarmışlardır. Teknik gezinin öğleden sonraki kısmında Öğr. Gör. Dr. Durmuş Çetinkaya öğrencilere Emli Ormanı hakkında bilgi verip, orman zararlıları üzerine örnekler göstermiştir. Öğr. Gör. Gökhan Ergan Aladağlar Milli Parkının bitki çeşitliliği ve iklim değişikliğinin olası etkileri hakkında bilgi vermiştir. Teknik gezinin akşam saatlerinde, arazide geceleme teknikleri üzerine uygulamalar yapılmıştır. 2. gün içerisinde Akşampınarı Vadisine yürüyüş yapılarak yaban hayatına dair gözlemler yapılmıştır.