Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü

İnsanlar neden çocuk sahibi oluyorlar, doğum öncesinde anne karnında neler oluyor, cinsiyetimiz nasıl belirleniyor, bebekler hangi aşamalardan geçerek konuşmayı, düşünmeyi, yürümeyi, oyun oynamayı, okumayı ve yazmayı öğreniyorlar? İnsanların kişiliklerini belirleyen şeyler neler, bir çocuğun ileride nasıl biri olacağını bilebilir miyiz? Duygularımız nasıl ortaya çıkıyor? İnsanlar neden suç işler? Çocuklara neden ve nasıl eğitim verilir? Çocukların gelişimi nasıl ölçülür? Bunlar gibi pek çok sorunun yanıtı çocuk gelişimi programının ders içeriğini oluşturmaktadır.

Günümüzde okul öncesi eğitimin önemi giderek daha fazla fark edilmektedir. Erken dönem eğitimi konusunda bilinçli olan aileler çocuklarının okul öncesi eğitim alması konusunda oldukça duyarlıdır. Giderek daha fazla aile çocuklarının daha erken eğitim alması için okul öncesi kurumlarına götürmektedir. Türkiye’de şuan 3 bin 453 anaokulu bulunmaktadır ve her yıl bu sayıya yüzlercesi eklenmektedir. Özellikle kadınların iş yaşamında daha fazla yer alması ve çocuk bakımı konusunda destek almak zorunda kalmaları okul öncesi eğitime ve dolayısıyla çocuk gelişimcilere duyulan ihtiyacı arttırmaktadır.