KICAK ORMAN FİDANLIĞI TEKNİK GEZİ

Kıcak Orman Fidanlığı'nda 11.12.2023 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Durmuş ÇETİNKAYA yönetiminde gerçekleştirilen ORM 203 kodlu Fidanlık Tekniği dersi uygulamasıyla, öğrencilere orman fidanlığı yönetimi konusunda pratik uygulamalı bilgiler verilmiştir. Teknik gezi kapsamında, öğrencilere fidan üretimi, seçimi, dikimi, bakımı ve genel fidanlık yönetimi ile ilgili temel bilgiler verilmiştir. Fidan üretim süreçlerini anlama, fidanlık altyapısını yönetme ve sürdürülebilir ormancılık uygulamalarını benimseme ilkeleri hakkında bilgiler verilmiştir. Dersin uygulamalı yönü, öğrencilere fidanlık sahasında gerçekleştirilen çalışmalara katılma ve bu süreçlerin pratiğini deneyimleme şansı sunmuştur. Yapılan teknik gezi ile öğrenciler teorik bilgilerini saha deneyimiyle birleştirerek, orman fidanlıklarının etkin bir şekilde yönetilmesi ve sürdürülebilir ormancılık ilkelerinin uygulanması konusunda derinlemesine bir anlayış geliştirmelerine yardımcı olmayı hedeflemiştir.